fbpx

 34 total views,  2 views today

Wanneer u een auto least, staat u meestal voor de vraag of u operational of financial wilt leasen. Dat geldt niet alleen voor auto’s maar ook voor machines etc. In deze blog leggen wij u uit wat het verschil is tussen operational en financial lease. 

Wat is operational lease? 

Als u een auto wilt leasen maar verder niet de economische risico’s daarvan wilt dekken dan is operational lease een optie. Operational lease houdt in dat de auto nog steeds eigendom blijft van de leasemaatschappij dus zaken als onderhoud, reparaties en het verwisselen van banden komen dan voor rekening van de leasemaatschappij. Brandstofkosten en parkeerkosten betaalt u zelf. U moet dan ook aan het einde van de leaseperiode uw auto of machine terugbrengen naar de leasemaatschappij. Daarnaast komt de auto niet op de balans van uw bedrijf te staan omdat u niet zelf de juridische eigenaar bent van de auto.

 

Wat is financial lease?

Financial lease is een andere lease vorm dan operational lease. Bij financial lease bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud, reparatie en brandstofkosten. De leasemaatschappij blijft wel de eigenaar tot het einde van de leaseperiode. Aan het einde van de leaseperiode wordt u de eigenaar van de auto. Dat is anders dan bij operational lease omdat u daarbij volledig de economische risico’s draagt.

 

Operational lease vs. financial lease

Kortom als u een auto wilt leasen waarbij u geen economische risico’s wilt lopen dan is operational lease een goede optie. Let wel op de leasemaatschappij blijft de eigenaar van de auto en u moet de auto aan het einde van de leaseperiode inleveren bij de leasemaatschappij. Wilt u toch de auto aan het einde van de leaseperiode behouden? Dan is financial lease een betere optie. U wordt na leaseperiode de eigenaar van de auto. Tijdens de leaseperiode moet u wel de onderhouds- en reparatiekosten voor uw eigen rekening nemen.

 

 

Boekhouding uitbesteden aan ZJ Advies

Heeft u hulp of advies nodig over leasen of over uw boekhouding of belasting? Wij helpen u graag. Als ondernemer kunt u de boekhouding en belastingaangifte al vanaf 49 euro (excl. btw) per maand uitbesteden aan ZJ Advies. Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk onze tarieven. U kunt ons ook op Facebook volgen om op de hoogte te blijven van het laatste fiscale nieuws. 

6 tips voor de aangifte inkomstenbelasting

Het is weer tijd om de aangifte inkomstenbelasting over 2019 in te vullen. Deze aangifte dient uiterlijk 30 april 2020 verstuurd te worden. Ik geef u 6 tips voor de aangifte inkomstenbelasting. Gelukkig heeft de Belastingdienst al zoveel mogelijk gegevens ingevuld....

Zelfstandigenaftrek verlaagd; wat betekent dit voor uw bedrijf?

De zelfstandigenaftrek verlaagt uw fiscale winst en kan ervoor zorgen dat u als ondernemer minder inkomstenbelasting betaalt. Echter zal vanaf 2020 de zelfstandigenaftrek verlaagd worden. Wat betekent dit voor u als ondernemer?   Wat is de zelfstandigenaftrek? De...

Zakelijke bankrekening; is het verplicht?

De zakelijke bankrekening, is dat eigenlijk verplicht? Wanneer u een bedrijf begint dan zijn er erg veel dingen waar u rekening mee dient te houden. Zo ook de zakelijke bankrekening, veel ondernemers vragen zich dan ook af of deze verplicht is. En wat zijn dan de...

Uurtarief berekenen als ondernemer

Het uurtarief berekenen is voor elke ondernemer die diensten verleent een uitdagende taak. Wanneer u te veel vraagt voor uw diensten, kan dit ervoor zorgen dat u potentiële klanten misloopt. Een te laag uurtarief kan daarentegen ervoor zorgen dat u uw...

Urencriterium; voldoe ik als ondernemer eraan?

Als ondernemer heeft u vast wel eens gehoord van het urencriterium. Indien u voldoet aan het urencriterium heeft u ook recht op meerdere aftrekposten, wat fiscaal erg voordelig kan zijn. In dit blog leggen wij u uit wat het urencriterium is en hoe u eraan kunt...

Dropshippen; btw berekenen – hoe werkt het?

Steeds vaker krijg ik telefoontjes van ondernemers die zich bezighouden met dropshipping. Vaak hebben deze dropshippers vragen over de btw. Er gaan op het internet namelijk veel artikelen rond waarin verteld wordt dat dropshippers vrijgesteld zijn van btw. Mijns...

read more

Uurtarief berekenen als ondernemer

Het uurtarief berekenen is voor elke ondernemer die diensten verleent een uitdagende taak. Wanneer u te veel vraagt voor uw diensten, kan dit ervoor zorgen dat u potentiële klanten misloopt. Een te laag uurtarief kan daarentegen ervoor zorgen dat u uw...

read more

Ben ik ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Als u ondernemer bent, bent u niet automatisch ook ondernemer voor de inkomstenbelasting. Wij leggen u graag uit wanneer u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.  Wat houdt de aangifte inkomstenbelasting in? Inprincipe dient iedereen met een inkomen aangifte...

read more