fbpx

 1,383 total views,  1 views today

Wij zetten graag onze klanten in de spotlight, deze keer is dat Evelyne de Jong van LOCALFAVS. Evelyne deelt haar verhaal en ondernemingstips met u en vertelt hoe ZJ Advies haar helpt met zijn boekhouding.

 

Wie ben je en wat voor bedrijf heb je? 

Begin van 2020 startte ik met een nieuw bedrijf. Daarvoor werkte ik voornamelijk als remote social media mentor voor ondernemers. Dit nieuwe bedrijf was iets compleet anders. Met LOCALFAVS (oftewel lokale favorieten) bezorgen we de leukste cadeaus bij jou thuis. We noemen onszelf ook wel een bol.com in het klein, omdat je de keuze hebt uit verschillende cadeaus die je online bestelt.
Maar wat het verschil is, is dat je bij ons het cadeau direct naar de ontvanger verstuurt met daarbij een (handgeschreven) kaartje. En het is ook nog een feestelijk verpakt. We werken ook regelmatig samen met bedrijven die iets leuks zoeken voor hun personeel of als relatiegeschenk. Het leukste vind ik dat er zoveel leuke producten in Nederland te vinden zijn. Ik zoek de pareltjes uit en bundel ze samen tot een leuk cadeaupakket. In het begin heb ik veel pakketjes weggebracht en je ziet dat mensen het oprecht waarderen als ze zo’n leuke verrassing krijgen.

Hoe ben je op het idee gekomen om het bedrijf op te richten?

Ik zag eigenlijk twee trends: support your locals en door corona was er veel vraag naar het online bestellen van cadeaus. Ergens heb ik altijd al liefde gehad voor retail, vandaar dat ik meteen aan de slag ben gegaan om mijn eigen platform op te richten.
Social Media Interactie, mijn andere bedrijf, bestaat al bijna 5 jaar. Dit ben ik begonnen in mijn studietijd. Ik geef voornamelijk tips aan ondernemers die meer uit social media wilde halen. En het was een mooie verlengde van mijn studie International Communication and Media, omdat ik de lesstof meteen in de praktijk kon brengen.

 

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Ik hoop in 5 jaar een mini warehouse te hebben waar de pakketjes ingepakt en verzonden worden. Er zijn zoveel leuke Nederlandse producten, dus waarom zou je een pakket uit China laten overkomen?
Ik hoop dat shoppen in eigen land de norm gaat worden. Zodat de afstand van deur tot deur verkleind wordt, en we daarmee het milieu minder schade toe doen. Als je dan toch een cadeautje wilt geven, zoek dan iets uit wat iemand echt kan gebruiken en dat niet weggegooid wordt. Dat is mijn streven.

 

Waarom heb je ervoor gekozen je boekhouding uit te besteden aan ZJ Advies?

Ik kende Suzan vanuit een mastermind. We besloten een aantal jaren terug om met een groep vrouwen te brainstormen over onze bedrijven. Suzan vertelde mij over haar boekhouding bedrijf en omdat boekhouding mij vaak onnodig stress gaf, besloot ik iemand te zoeken aan wie ik het kon uitbesteden.
ZJ Advies is een betrouwbare partij om mee samen te werken. Ze beantwoorden vragen snel en correct. Ik kan bij ze terrecht voor slimmigheidjes en btw-weetjes, wat voor mij heel fijn is. Dan kan ik mij richten op mijn core business: mijn cadeauboxen bedrijf en remote social media coaching.

 

Welke tip wil je meegeven aan startende ondernemers?

Wat ik vaak terughoor is dat mensen wachten op het juiste moment om een bedrijf te starten. Er moet genoeg geld in het laadje zitten of ze hebben het concept nog niet volledig uitgedacht. Zonde, want dan blijft je idee misschien 10 jaar door je hoofd spoken.
Gewoon doen!
Ik ben zelf meer een doener wat dat betreft. Zo kom je problemen tegen in de loop van het ondernemen. Maar eerlijk gezegd, problemen kom je ook tegen als je alles wel al hebt uitgedacht. Je kan alles zoveel mogelijk proberen uit te denken, maar wat als je al die energie en tijd daarin hebt gestoken, en het toch anders moet? Zonde!
Doelgroep- en concurrentie onderzoek
Wat ik zou aanraden is om te onderzoeken of er uberhaupt behoefte is vanuit de markt voor jouw concept. Soms ben je zelf zo enthousiast over jouw concept, dat je vergeet of mensen er wel op zitten te wachten. Een doelgroeponderzoek is daarom slim! Net zoals een concurrentie analyse.
Houd je klanten dichtbij
Verder is het erg belangrijk om je klanten dichtbij je te houden. Ik voeg mijn zakelijke klanten standaard toe op LinkedIn, consumenten probeer ik op te zoeken op Instagram. Dit doe ik zodat ik in hun visier blijf, en natuurlijk ook omdat ik het onwijs leuk vind om te zien wat zij doen. Zo blijf je betrokken bij elkaar. Om de band tussen jou en je klant te vergroten kan je bijvoorbeeld een relatiegeschenk kopen om ze te bedanken voor de samenwerking.
Wees sociaal
Als social media coach raad ik iedereen aan om niet alleen maar te zenden op social media. Dat is iets wat echt vaak fout gaat. Na een tijdje reageren mensen niet meer, omdat ze weten dat ze toch geen reactie van je krijgen. Dus wat is dan de toegevoegde waarde om daarmee door te gaan?
Ik snap ook dat het erbij inschiet om elke dag op social media te zitten, maar probeer tenminste een paar keer per week actief berichtjes achter te laten bij jouw doelgroep. En je hoeft echt niet elke dag iets op social media te zetten. Alleen als het echt wat toevoegt. Ik deel regelmatig tips op Instagram en Facebook, om ondernemers verder te helpen. Voel je welkom om met mij te connecten via LinkedIn of mijn andere socials.

 

Boekhouding uitbesteden aan ZJ Advies

Wilt u net als Evelyne ook je boekhouding uitbesteden aan ZJ Advies? Als ondernemer kunt u de boekhouding en belastingaangifte al vanaf 69 euro (excl. btw) per maand uitbesteden aan ZJ Advies. Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk onze tarieven. U kunt ons ook op Facebook volgen om op de hoogte te blijven van het laatste fiscale nieuws. 

Welke betalingstermijn moet ik hanteren voor mijn klanten?

Wanneer u een factuur gaat versturen dan kunt u hier een betalingstermijn op zetten. U wilt natuurlijk dat uw facturen het liefst zo snel mogelijk betaald worden. Wij vertellen u waar u op moet letten bij het hanteren van een betalingstermijn.  Wat is een...

Onze klanten: # Your Connection Booster

Wij zetten graag onze klanten in de spotlight, deze keer is dat Dyantha Muller van # Your Connection Booster. Dyantha deelt haar verhaal en ondernemingstips met u en vertelt hoe ZJ Advies haar helpt met haar boekhouding. Wie ben je en wat voor bedrijf heb je? ...

Telefoonkosten aftrekbaar voor ondernemers?

Als ondernemer ben je veel aan het bellen, appen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon. Wanneer zijn deze telefoonkosten aftrekbaar en waar moet je op letten? Ik leg graag uit hoe dit precies zit.    Telefoonkosten in de inkomstenbelasting  Als hoofdregel...

Regelingen voor ondernemers m.b.t. het coronavirus

  Het coronavirus heeft een grote impact op het bedrijfsleven. Zo worden veel ondernemers en zzp'ers momenteel getroffen door de coronacrisis. De overheid heeft een aantal coronavirus regelingen getroffen voor ondernemers. Wij hebben deze voor u verzameld en...

Onze klanten: SV Productions

Wij zetten graag onze klanten in de spotlight, deze keer is dat Samuel Volonteri van SV Productions. Samuel deelt zijn verhaal en ondernemingstips met u en vertelt hoe ZJ Advies hem helpt met zijn boekhouding. Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?  Ik ben Samuel...

Prinsjesdag 2022: wat betekent dat voor u als ondernemer?

Gisteren was het weer de derde dinsdag van september en dat betekent Prinsjesdag. Prinsjesdag is al sinds meer dan honderd jaar de dag waarop de overheid zijn plannen voor het volgende jaar bespreekt. Onderdeel van deze plannen is het belastingplan. Hierin staan de...

read more

Zakelijke kosten maken om het kosten maken

Laatst belde een zzp’er mij op met de volgende vraag: “Van mijn collega had ik gehoord dat ik meer kosten moet maken, hoe kan ik meer kosten maken?’’. Ik vind dat altijd een lastige vraag om te beantwoorden, omdat je moet voorkomen dat je als zzp’er kosten gaat maken...

read more