fbpx

Loading

Voor ondernemers is het belangrijk om een verkoopfactuur op de juiste manier te maken. Verkoopfacturen maken namelijk onderdeel uit van de boekhouding van uw onderneming. Maar wat is een verkoopfactuur eigenlijk en aan welke eisen moet het voldoen? Wij leggen het graag aan u uit. 

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die u naar een andere onderneming stuurt wanneer u daar een product of dienst aan heeft verkocht. Het versturen van een verkoopfactuur is verplicht wanneer u een product of dienst verkoopt aan een andere bedrijf. Wanneer u aan particulieren een product of dienst verkoopt is het sturen van een verkoopfactuur niet verplicht, maar dit wordt vaak alsnog gedaan omdat het gebruikelijk is.

Aan welke eisen moet een verkoopfactuur voldoen?

Verkoopfacturen moeten aan een aantal eisen voldoen. In de onderstaande afbeelding is uitgelegd hoe u op de juiste manier een verkoopfactuur maakt. Het is belangrijk dat u de gegevens van uw bedrijf en die van uw klant correct op de factuur vermeld. Ook dient u de factuur een datum en nummer te geven. Vergeet daarnaast niet de betaaltermijn op de factuur te vermelden. Tot slot zet u op de factuur de goederen of diensten die u levert en de prijs hiervan. 

Hoe maak ik een verkoopfactuur?

Zoals altijd zijn er natuurlijk uitzonderingen op de hoofdregel. Factureert u bijvoorbeeld aan klanten die in het buitenland wonen/gevestigd zijn. Dan gelden er andere factuureisen. Welke uitzonderingen er zijn vindt u op de website van de Belastingdienst.

Gratis template verkoopfactuur

Wij stellen voor u een gratis template beschikbaar waarmee u gemakkelijk zelf verkoopfacturen in Excel kunt maken. Om het template te downloaden klikt u hier. Wij adviseren echter altijd uw boekhouding bij te houden in een boekhoudprogramma. Zo weet u zeker dat uw boekhouding aan de juiste eisen voldoet. Wij zelf maken gebruik van het boekhoudprogramma Visma eAccounting. De kosten hiervoor bedragen €15,00 (exclusief btw) per maand. 

Verkoopfacturen en boekhouding laten uitbesteden

Wij kunnen uw gehele boekhouding (inclusief het maken van verkoopfacturen) ook van u overnemen. U hoeft dan niet meer zelf de verkoopfacturen te maken. Voor meer informatie over het uitbesteden van uw boekhouding aan ons klikt u hier. Mocht u nog vragen hebben over het maken van een verkoopfactuur mag u altijd contact met ons opnemen.