fbpx

Loading

Heeft u een bedrijf en vindt u de administratie en boekhouding maar een vervelende en lastige klus? Een boekhouder kan dan de uitkomst bieden voor u. Maar wat kost een boekhouder eigenlijk? In dit blog leggen wij u uit wat een boekhouder kost en waarop die prijs gebaseerd is.

 

Wat doet een boekhouder?

Wanneer u een bedrijf heeft bent u door de Belastingdienst verplicht gesteld om een administratie bij te houden en om belastingaangifte te doen. Veel ondernemers hebben hier zelf geen weinig tot geen kennis van, dan is het verstandig om dit uit te besteden aan een boekhouder. Wanneer u namelijk zelf de boekhouding gaat doen terwijl u hier weinig kennis van heeft is de kans dat u fouten maakt groot, wanneer de Belastingdienst uw boekhouding dan komt controleren heeft u kans op een boete. Ook heeft een boekhouder veel kennis over wet- en regelgeving en aftrekposten die ervoor zorgen dat u minder belasting moet betalen. Vaak levert een goede boekhouder dan ook meer op dan dat het u kost.

 

Wat kost een boekhouder gemiddeld per maand?

Uit onderzoek is gebleken dat een boekhouder in 2019 gemiddeld per maand 87,65 euro per maand kost excl. btw. Dit is natuurlijk heel zwart wit want de prijs van een boekhouder is afhankelijk van erg veel factoren. Zo zit er aller eerste een verschil in of u de complete boekhouding wilt uitbesteden of bijvoorbeeld alleen de belastingaangifte. Wanneer u alleen de aangifte omzetbelasting en aangifte inkomstenbelasting wilt uitbesteden is dit bij ZJ Advies B.V. al mogelijk vanaf 49 euro per maand excl. btw.

Ook is de prijs van een boekhouder afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wanneer u een zzp’er bent en u heeft slechts een aantal verkoopfacturen en bonnetjes per maand die verwerkt moeten worden, zijn de kosten veel lager dan wanneer u een BV heeft.

Daarnaast zijn de kosten van een boekhouder ook afhankelijk van het niveau van de boekhouder, zo is een boekhouder met een mbo diploma vaak voordeliger dan een universitaire boekhouder. Echter heeft een universitaire boekhouder wel meer kennis waardoor u waarschijnlijk minder belasting hoeft te betalen omdat deze boekhouder op de hoogte is van de aftrekposten.

 

Uurtarief van een boekhouder

Er zijn ook boekhouders die met een uurtarief werken. Het gemiddelde uurtarief van een boekhouder ligt in 2019 rond de 60 euro per uur excl. btw. Ook hier zit weer verschil in het niveau van de boekhouder, een beginnende boekhouder is dan ook goedkoper dan een ervaren boekhouder. Bij ZJ Advies B.V. maken wij geen gebruik van een uurtarief omdat wij niet willen dat onze klanten achteraf voor negatieve verassingen komen te staan, de prijs bespreken wij daarom altijd vooraf.

 

Opzoek naar een boekhouder? ZJ Advies B.V. helpt u graag

ZJ Advies B.V. is uw partner op fiscaal en juridisch gebied. Wij helpen u graag bij uw boekhouding en belastingaangifte vanaf 49 euro per maand excl. btw. Bekijk hieronder onze prijzen en neem nu contact met ons op.

 BTW aangifte (elk kwartaal)

Inkomstenbelasting aangifte

Hulp bij fiscale vragen en boekhouding

Wij doen uw boekhouding

Boekhoudprogramma

Wij maken uw verkoopfacturen

Aantal betaaltransacties en facturen per maand

Extra mutatie

Pakket: Basis

Zelf de boekhouding doen


€ 59

Per maand

0

n.v.t.

Pakket: Standaard

Zelf verkoopfacturen maken


€ 69

Per maand

20

per stuk € 1,75

per 10 € 12,50

Pakket: Compleet

ZJ Advies doet de gehele boekhouding


€ 79

Per maand

25

per stuk € 1,75

per 10 € 12,50